Camelia Caragescu

Camelia Caragescu

Nutriționist - Dietetician

CE ESTE DE FAPT NUTRIȚIA ȘI CUI SE ADRESEAZĂ?

Foarte multă lume, când aude cuvântul nutriție se gândește doar la dietele de slăbit.

Nutriția este mult mai mult decât a scăpa de kilogramele în plus.

Nutriția interpretează interacțiunile dintre nutrienți și altesubstanțe din hrană în raport cu mentenanța, dezvoltarea, reproducerea, sănătatea și starea de boală a unui organism.
Include ingestia alimentelor, absorbția, digestia, biosinteza, catabolismul și excreția.

Se concentrează, de asemenea, asupra modului în care bolile, sau eventualele complicații pot fi prevenite sau reduse printr-o dietă sănătoasă.

Identifică modul în care anumite boli și condiții pot fi cauzate de factori alimentari, cum ar fi dieta proastă (malnutriție), alergii alimentare și intoleranțe alimentare.

O stare patologică implică în mod obligatoriu și intervenția nutritională care pe langă faptul ca actionează sinergic cu tratamentul medicamentos are și rolul de a preveni ulterioare
complicații sau de a incetini evolutia bolii.

Obiectivul nutriţiei personalizate este de a conserva sau îmbunătăţi starea ta de sănătate prin folosirea informaţiilor medicale, nutriţionale, de natură genetică sau fenotipică, în
vederea conceperii unor recomandări/servicii de nutriţie mult mai specifice, adaptate la nivel individual.

Cui se adresează nutriția?
-se adresează copiilor (din primul an de viață până ce devin adulți),
-adulților, vârstnicilor
-femeilor care au probleme de infertilitate
-femeilor în perioada de graviditate, lactație,, premenopauză,
menopauză
-persoanelor cu afectiuni: cardiovasculare, digestive (reflux gastroesofagian, gastrită,boală celiacă, intoleranță la lactoză, BII, RCUH, SIBO, etc), endocrinologice, renale, oncologice, psihice, dermatologice, reumatologice, diabet zaharat, obezitate, sindrom metabolic,tulburări alimentare(bulimie, anorexie, mâncat compulsiv), sportivilor, și tuturor celor care vor să-si schimbe stilul de viată.

Dacă vă regăsiți într una din aceste situații, nu ezitați să cereti sfatul unui nutriționist – dietetician care să vă învețe ce înseamnă un stil de viață sănătos, fără suplimente, fără diete minune, fără detoxuri, doar printr-o alimentație echilibrată adaptată nevoilor dvs.personale, patologiei existente si preferințelor fiecărui individ.

2022 - Cezar MED. Toate drepturile rezervate. Web Development T-WEB.ro